lunedì 31 ottobre 2016

Brz prolazak kroz lepotu prvog dodatka za Dark Souls 3


Ashes of Ariandel, prva od dve ekspanzije, donosi ponešto za svakog ljubitelja Dark Souls 3; novu ledenu zemlju, nova oružja, oklope i nove spelove koji će biti dostupni bez obzira kakve skillove preferira vaš lik.
U ovoj ekspanziji putovaćete u zemlju poprilično sličnu, no opet potpuno drugačiju u odnosu na Painted World of Ariamis u Dark Souls 1. Bez obzira što ćete tom novom području pristupiti relativno rano, nemojte očekivati da će novi Painted World biti išta mekši, čak i ako ste pobedili finalnog bossa u Dark Souls 3. Neprijatelji ovde su iznimno raznoliki, te uspevaju da naprave strahovitu štetu vašem liku. 

Takođe,ključ je za preživljavanje je ako rano naučite njihove obrasce napada. Na primer, Millwood Knights, nezgrapne kreature nalik Vikinzima sposobni su da zadaju teške udarce. S druge strane, vukovi Ariandela možda ne deluju zastrašujuće, ali, naletite li na njih kada su u velikim čoporima, ne piše vam se dobro.

Doduše, čak i sam Painted World može biti smrtonosan, pogotovo nađete li se na liticama podmuklih planina koje se raspadaju pod vašim koracima, što može dovesti do vrlo nepovoljnih situacija. Ariandel nudi iznenađujuće široku lepezu raznolike okoline, no to je pomalo gorko-slatki podatak uzmemo li u obzir koliko ćete brzo prolaziti kroz njih. Pogotovo zbog činjenice što ćete u ekspanziji provesti pet do deset sati, u zavisnosti od vaše sposobnosti i načina igranja, kao i o tome hoćete li malo zastati i istražiti okolinu. 

Bossovi u Ariandelu teški su i zastrašujući na svoj način, te neki od njih nude neočekivane obrate pri napadu, ali stekli smo dojam kako i glavni i opcionalni bossovi koriste vrlo slične taktike. 

Ipak, zanemarimo li taj nedostatak, svaki boss na kojeg smo naleteli ponudio je značajan izazov, i zahtevao je da promenimo taktiku. Takođe, napomenimo kako nećete moći krenuti u PvP borbe sve dok ne sredite opcionalne bossove.

Izvor B92


0 commenti: